Ga naar hoofdinhoud

Zalando groeit en streeft naar tien procent van de modemarkt

Webshop Zalando hoopt op termijn zo’n tien procent van de Europose modemarkt in handen te krijgen. Dit zou voor hun neerkomen op een jaaromzet van zo’n 45 miljard euro. In totaal bedraagt de gehele Europese modemarkt zo’n 450 miljard euro. Wanneer Zalando hiervan een tiende in handen wil hebben, is nog niet duidelijk.

Met een omzet van acht miljard euro en een brutohandelsvolume van 10,7 miljard, hoopt de retailer in 2025 de grens van dertig miljard te passeren en zeven procent van de totale markt (zowel online als offline) in handen te hebben. Verder geeft Zalando aan om meer fysieke winkels te willen aansluiten op hun Connected Retail-programma. Vorig jaar maakten er zo’n 2400 Europese modezaken gebruik van Zalando’s diensten. In eind februari waren dit er 3400, voor dit jaar mikt het concern op een verdrievoudiging.

Op dit moment telt Zalando ongeveer 39 miljoen actieve klanten. Naar eigen inschatting zijn er volgens hun nog zo’n honderd miljoen mensen die nog niet via het platform shoppen. Daarom opent Zalando vanaf medio dit jaar nog eens acht nieuwe markten in Kroatië, Letland, Estland, Litouwen, Slowakije en Slovenië. Ook Hongarije en Roemenië komen aan de beurt in 2021.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top