Ga naar hoofdinhoud

Zalando geeft winstwaarschuwing af

Zalando waarschuwt dat de omzet en de winst veel lager zullen uitvallen dan verwacht. De Duitse e-retailer wijst erop dat de economische mindere resultaten door de hoge inflatie langer aanhoudt.

Zalando rekende eerder nog op 12 tot 19 procent groei van de opbrengsten. Nu lijkt de jaaromzet hooguit 3 procent hoger te kunnen uitvallen en mogelijk zelfs te stabiliseren. Nog niet zo lang geleden voorspelde Zalando minstens 430 miljoen euro winst voor aftrek van onder andere belasting te kunnen boeken, maar die verwachting wordt nu verlaagd tot hooguit 260 miljoen euro.

Volgens Zalando is het bij het verkopen van mode en lifestyle-artikelen erg belangrijk dat het vertrouwen van consumenten op niveau is. Dat vertrouwen heeft in tal van landen een knauw gekregen doordat het leven op tal van fronten duurder is geworden. Door de oorlog in Oekraïne rijzen de energieprijzen overal bijvoorbeeld de pan uit.

De webwinkel leed in het eerste kwartaal al een nettoverlies doordat consumenten terughoudender werden in hun koopgedrag. Daarnaast ging de versoepeling van de coronamaatregelen volgens het bedrijf toen ook gepaard met veranderingen in de voorkeuren van de consument, wat ongunstig uitpakte voor Zalando.

Als gevolg van de winstwaarschuwing zakte op vrijdag de aandeelprijs met 15 procent.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top