Ga naar hoofdinhoud
Youtube focust meer op e-commerce

Youtube gaat meer inzetten op e-commerce met ‘shoppable’ video’s.

Youtube zal de komende tijd steeds meer inzetten op e-commerce met o.a. een grote kerst livestream en ‘shoppable’ video’s. Kijkers kunnen zo direct producten kopen via Youtube video’s.

Deze kerst komt Youtube met een ‘Holiday Stream and Shop’ livestream. De livestream zal een week duren en geeft social media sterren de mogelijkheid om hun merchandise aan te bieden en te verkopen. Kijkers van de livestream kunnen dan direct via Youtube de producten bestellen. O.a. Gordon Ramsay, MrBeast en de Merrell Twins zullen in de livestream te zien zijn.

Verder gaat Youtube beginnen met ‘shoppable videos’, hierbij kunnen Youtubers hun merchandise koppelen aan hun video. Kijkers kunnen dan via Youtube verschillende producten bestellen.

Momenteel is Youtube voornamelijk een platform met productaanbevelingen en doorverwijzingen. Vaak wordt dan een product aangeboden op Youtube, maar wordt het product verkocht op websites als Amazon. Dit zal Youtube gaan veranderen, het wordt namelijk mogelijk om producten rechtstreeks bij Youtube te bestellen. Vooralsnog zal dit gaan om het verkopen van producten in de Verenigde Staten, maar dit zal ongetwijfeld uitbreiden naar meerdere landen.

 

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top