Ga naar hoofdinhoud

Wortmann Group introduceert steunpakket

De Duitse Wortmann Group laat in een persbericht weten dat zij op 14 april een steunpakket heeft gepresenteerd aan alle commerciële partners van de groep. Het steunpakket heeft voornamelijk als doel de liquiditeit van de partners te verbeteren.

De nadruk in het steunpakket ligt op de extra ‘10% onmiddellijke ondersteuningskorting’, die zal worden toegepast op alle producten voor de zomer die nog moeten worden uitgeleverd en de eventuele vervolgorders. Ook heeft de Wortmann Group voor de gesloten schoenen die nog moeten worden uitgeleverd voor de zomer 2020 aanvullende opslagruimte gehuurd om deze tot en met januari 2021 kosteloos op te slaan. Op openstaande bestellingen voor SS20 en bestellingen voor FW20 geldt een extra valutadatum van 30 dagen. Daarnaast is er voor alle openstaande facturen  die voor 15 mei betaald worden nog een een extra 2% betalingskorting gegeven.

Volgens het persbericht zijn leveringen op basis van behoefte voor FW20 momenteel enorm belangrijk. Zo wordt er gesproken over eventuele wijzigingen in de leveringen van de collecties voor FW20 en het uitstellen van het verzenden van bepaalde artikelen. Ook worden er zogeheten ‘overbruggingsproducten’ genoemd. Volgens Jens Beining, CEO van de Wortmann Group, is het daadkrachtig optreden noodzakelijk en verplicht. “Uitzonderlijke omstandigheden vragen uitzonderlijke maatregelen. Daarom willen we juist in deze moeilijke periode daadkrachtig optreden”, aldus Beining.

Wortmann Group is één van de grootste schoenenproducenten in Europa en richt zich op vrouwenschoeisel. Het bedrijf staat voornamelijk bekend om de merken Caprice, Jana, Marco Tozzi, s.Oliver shoes en Tamaris.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top