Ga naar hoofdinhoud
Wolky

Wolky ontwikkelt schoenencollectie speciaal voor vrouwen met diabetes

Diabetes is een veelvoorkomende chronische ziekte. In Nederland alleen al zijn er 1,2 miljoen mensen die hieraan lijden. Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten, is dat diabetici vaak kampen met gevoelige voeten. Wolky heeft daarom een schoenencollectie speciaal voor vrouwen met diabetes gelanceerd, die bestaat uit extra zachte, comfortabele schoenen.

Waarom schoenen voor diabetici?
Één van de symptomen die minder bekend is van diabetes, is dat je te maken kan krijgen met diverse voetklachten. Diabetes beschadigt de bloedvaatjes en zenuwen in de voeten, wat ervoor zorgt dat het bloed minder goed door de benen en voeten stroomt. Dit zou kunnen leiden tot diverse klachten. Vaak komt het voor dat voeten extra gevoelig worden, daardoor kunnen randjes en naadjes erg vervelend aanvoelen. Ook bestaat de kans op neuropathie, hierbij trekt het gevoel uit je voeten weg. Daardoor valt het niet op dat de schoenen niet goed zitten, of dat er blaren en wonden ontstaan. Hoe dan ook: is het voor diabetici extra belangrijk om goede schoenen te dragen.

Wolky: Goed voor de voet
Hoewel diabetes een van de meest voorkomende chronische ziektes is in Nederland, zijn er nog niet veel schoenmerken die op de behoefte aan diabetesschoenen inspringen. Wolky besloot daarom een collectie te maken speciaal voor diabetici. Het Nederlandse schoenmerk is al veertig jaar specialist op het gebied van comfortabele schoenen en is geliefd onder mensen met voetklachten en moeilijke voeten. Na een succesvolle collectie voor vrouwen met hallux valgus, was een lijn speciaal voor vrouwelijke diabetici een logische vervolgstap.

Diabetesschoenen: naadloos, zacht en ontzettend comfortabel
De diabetesschoenen van Wolky zijn van binnen heerlijk zacht door de voering die is gemaakt van chroomvrij microfiber. Om irritaties en wondjes te voorkomen, hebben de schoenen een naadloos voorblad en een extra laagje foam tussen de voering en het bovenmateriaal. Kort samengevat: Wolky heeft er alles aan gedaan om de schoen zo zacht en comfortabel mogelijk te maken. De diabetes collectie is te herkennen aan de toevoeging “DB” achter de schoenennaam. Op dit moment bestaat de collectie uit twee modellen, en indien succesvol wordt dit verder uitgebreid. Wolky hoopt met deze collectie diabetes patiënten het loopcomfort terug te geven met extra zachte, en comfortabele schoenen.

Bezoek Wolky @ CAST showroom 380

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top