Ga naar hoofdinhoud

Winkelstraten worden drukker maar zijn nog onder niveau van voor corona

De drukte neemt steeds meer toe in de winkelstraten door de versoepelingen. De afgelopen week was het ongeveer de helft drukker in de winkelstraat vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de cijfers van retailadviesbureau RMC.

Sinds maart is er een stijgende lijn te zien, dit is de periode dat winkelen op afspraak weer mogelijk werd. Toen de winkels weer ‘normaal’ opengingen in april werd de toename pas echt goed zichtbaar. Echter is de drukte in de winkelstraat nog steeds onder het niveau van voor de coronacrisis. Hoewel er in de week van 7 tot en met 13 juni de helft meer mensen in de winkelstraat te vinden waren dan een jaar eerder, is het vergeleken met dezelfde week in 2019 nog 34 procent rustiger.

“De daling van de drukte die we door de lockdown in de eerste tweeënhalve maand van 2021 hebben gezien, wordt waarschijnlijk in de komende maanden goedgemaakt”, zegt Huib Lubbers, eigenaar van Bureau RMC. “Het drukteniveau van 2019 zullen we echter niet halen dit jaar. Het voordeel is wel dat de mensen die nu naar de winkelstraat komen echte kopers zijn. En ze kopen ook meer dan vroeger.”

Een grote groei werd met name gezien in de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Almere. Hier was het afgelopen week bijna zestig procent drukker. In de middelgrote steden betrof deze stijging 24 procent. In de kleine steden was dat acht procent.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top