Ga naar hoofdinhoud

Winkeliers reageren terughoudend op het verbieden van ‘grote’ contante betalingen

Om witwassen tegen te gaan, wil de regering een verbod op contante betalingen boven de drieduizend euro doorvoeren. Daarnaast wil het kabinet het bankbiljet van vijfhonderd euro als wettig betaalmiddel in de eurozone afschaffen. Winkeliers reageren hier terughoudend op.

Volgens het Financiële Dagblad wordt er jaarlijks voor zo’n zestien miljard euro in Nederland witgewassen. De regering wil de mogelijkheden voor banken vergroten om effectief samen te werken als het gaat om het delen van gegevens over dubieuze klanten, op het moment dat ze naar een andere bank zijn overgestapt.

Winkeliers vragen zich af hoe de regering de regels wil handhaven. Zo vertelt Benno Leeser, president-directeur van Gassan Diamonds, aan het FD dat er nu al grote achterstand is bij controle van transacties boven de tienduizend euro. “Ga zorgen dat dit eerst klopt, voordat je met nieuwe maatregelen komt”, aldus Benno. Volgens de winkeliers hebben de regels geen nut wanneer zij niet op heel Europa betrekking hebben. Maatregelen moeten volgens hen in ieder land hetzelfde zijn.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top