Ga naar hoofdinhoud
Winkeliers kunnen binnenkort te maken krijgen met forse huurverhogingen

Winkeliers kunnen binnenkort te maken krijgen met forse huurverhogingen

Winkeliers kunnen mogelijk de komende tijd te maken krijgen met flinke huurverhogingen als gevolg van de enorme inflatie. Hiervoor waarschuwt vastgoedadviseur Colliers.

De enorme inflatie kan volgens vastgoedadviseur Colliers voor “fikse huurverhogingen voor winkeliers.” Dit gaat vaak om een verhoging zo’n zes procent of meer, vertelt Chief Economist en Head of Research Madeline Buijs van Colliers tegen BNR. Uiteindelijk zal de verhoging per individueel geval verschillen en afhankelijk zijn van in hoeverre verhuurders ondernemers tegemoet willen komen. “Zeker kleding- en schoenenretailers hebben het al heel lastig gehad. Als je daar nog een flinke huurverhoging overheen krijgt, is dat voor veel winkeliers bijna niet te doen.”

Hoewel het wettelijk gezien toegestaan is om de huurprijzen voor winkeliers te verhogen, is dit na twee jaar coronapandemie niet te rechtvaardigen, vindt de Raad Nederlandse Detailhandel. Zij roepen vastgoedeigenaren op om de huren dit jaar niet te verhogen. “Veel retailers hebben zich noodgedwongen in de schulden gestoken, die ze vanaf oktober dit jaar met rente moeten gaan terugbetalen. Voor veel winkeliers geldt dat zij hierdoor onvoldoende financiële ruimte hebben om een sterke huurprijsstijging te betalen.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top