Ga naar hoofdinhoud

Winkeliers blij het met naderende einde van de mondkapjesplicht

Nu de coronacijfers al weken dalen en er steeds meer versoepelingen plaatsvinden, nadert het einde van de mondkapjesplicht. Hier zijn veel winkeliers en supermarkten blij mee: “Wat ons betreft gaat het mondkapjes zo snel mogelijk weg.”

Vanaf volgende week zaterdag verdwijnt de mondkapjesplicht, mits het mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden. Dit meldden bronnen in Den Haag aan de NOS. Brancheorganisatie INretail reageert vol enthousiasme op het nieuws: “Dan kan de vlag uit. Het is ook in veel opzichten een belemmering geweest. Fysiek gezien natuurlijk, maar ook in het werk. Winkeliers willen verkopen en niet hier steeds mee bezig zijn”, zegt een woordvoerder tegen de NOS.

Ook de supermarktsector kan niet wachten om klanten te mogen ontvangen zonder mondkapje. “We zouden daar heel blij mee zijn. Voor de klant, maar zeker ook voor de werknemers die de hele dag een mondkapje moeten dragen. Zeker met dit weer is het best benauwd. Wat ons betreft gaat dit zo snel mogelijk gebeuren”, zegt een woordvoerder van brancheorganisatie CBL.

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top