Ga naar hoofdinhoud

Winkelend publiek in grote steden gehalveerd

De retail lijdt in de grootste steden zwaar onder de corona pandemie. Dat blijkt uit een analyse van omzetten en bezoekersaantallen die winkelketens van dertien grotere steden hebben geleverd aan INretail.

In Amsterdam en ook Groningen was het aantal bezoekers van maandag 5 tot en met zondag 11 oktober nog maar 53% van dezelfde week vorig jaar. In Den Haag halveerde het aantal bezoekers en Rotterdam en Utrecht noteerden 45% en 44% minder bezoekers dan in dezelfde week in 2019. Almere en Haarlem doen het relatief dan nog het best met 73% en 71% van de bezoekersaantallen van vorig jaar.

Een analyse van bezoekersaantallen aan dertien grotere steden maakt duidelijk dat de steden gemiddeld 35% minder bezoekers trokken.

De gemiddelde omzet bleef bij de retailers in de dertien grote binnensteden steken op 75% van de omzet van vorig jaar in diezelfde week. De hoofdstad kwam niet verder dan 44%. In Utrecht werd 36% minder omzet genoteerd, in Groningen 34% en in Rotterdam en Den Haag 32%. Met 19% minder omzet komt Almere er het best vanaf. Andere steden noteerden tussen de 10% en 26% minder omzet vorige week, in vergelijking met 2019.

De volgende steden werden in de analyse meegenomen: Almere, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Vanwege de deze week aangescherpte corona maatregelen roept de non-food vertegenwoordiger op voor te bereiden op de mondkapjesplicht. Ook stimuleert INretail het langer openstellen van winkels binnen de nu geldende regels om bezoekers zoveel mogelijk te spreiden. Veiligheid blijft topprioriteit, ook voor de retail.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top