Ga naar hoofdinhoud
Werkgeversorganisaties willen coronapas behouden

Werkgeversorganisaties willen coronapas behouden

Werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW pleiten voor het behouden van de coronapas als eventuele laatste optie om de winkels open te kunnen houden, mochten de besmettingen in het najaar weer oplopen.

Momenteel houdt het kabinet zich bezig met een coronawetgeving, die de tijdelijke coronawet zal gaan moeten vervangen. Hierbij gaat het om een aanpassing in de Wet publieke gezondheid. Een wet die het kabinet de mogelijkheid geeft tijdens een pandemie bijvoorbeeld winkels te sluiten of een mondkapjesplicht in te stellen.

De coronapas, oftewel het coronatoegangsbewijs, maakt tot nu toe geen onderdeel uit van de wet. Dit komt omdat steeds meer politieke partijen zich hiertegen verzetten. Echter maken werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW zich zorgen. Volgens hen kan een coronapas ervoor zorgen dat de winkels openblijven en dus dat de economie ook draaiende blijft. Echter zijn de organisaties geen fan van de coronapas, maar zien ze het meer als laatste optie om te voorkomen dat winkels weer moeten sluiten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top