Ga naar hoofdinhoud

Voorzitter Veiligheidsberaad vindt het verplichten van een mondkapje in winkelgebieden onverstandig

Volgens voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad is het onverstandig om het dragen van een mondkapje in openbare ruimte op korte termijn te verplichten. Dit geldt ook voor de winkelstraten.

Bruls, ook burgemeester van Nijmegen, was te gast bij NPO radio 1: “De kern van ons beleid is afstand houden. Dat voorkomt besmettingen. Met een mondkapje op, loop je het risico dat de anderhalve meter afstand niet meer wordt nageleefd. Wat in veel landen gebeurt: het huis uit, een mondkapje op. Dat is ook het beste te handhaven. Je hebt hem op of je hebt hem niet op.” Volgens Bruls is die mening niet populair onder burgemeesters. “Als je nu een mondkapjesplicht invoert, leidt dat tot chaos. Ik kan niet garanderen dat mijn mensen dat goed kunnen handhaven. Laten we reëel wezen: gaan mensen in de kroeg of thuis bij een feestje een mondkapje dragen?”

Daarnaast wijst Bruls erop dat er geen eenduidig wetenschappelijk bewijs is dat dat mondkapjes daadwerkelijk veilig zijn. Het RIVM gaf eerder aan dat in landen waar de mondkapjesplicht is ingevoerd, er nog volop besmettingen worden genoteerd.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top