Ga naar hoofdinhoud

V&D in financiële problemen en werkt aan akkoord met schuldeisers

Webwinkel VD.nl heeft financiële problemen. Het bedrijf is niet in staat om alle rekeningen te betalen en probeert daardoor tot een akkoord te komen met schuldeisers.

Dat blijkt uit een mail die directeur Alexander van Slooten naar leveranciers heeft gestuurd. In die e-mail, onder andere in handen van RetailDetail en RetailTrends, staat dat het bedrijf inmiddels een WHOA-procedure is gestart. ‘

Het bedrijf heeft geen uitstel van betaling aangevraagd, maar maakt dus gebruik van een zogeheten WHOA-procedure. Zo’n procedure is een alternatief voor uitstel van betaling waarbij de bezitters van twee derde van de schuldenlast in moeten stemmen met een voorstel van het bedrijf. Gebeurt dit, dan zijn alle schuldeisers aan dat akkoord gehouden. V&D heeft er alle vertrouwen in dat dit lukt, laat de zegsman weten. “De aandeelhouders zijn de grootste schuldeisers”, verklaart hij.

Vorige week maakte V&D nog bekend op een andere strategie over te gaan. Zo verdwijnen onder meer hobbyspullen, beautyproducten en elektronica binnenkort uit het assortiment van de bekende winkel. V&D gaat meer inzetten op kleding, schoenen en interieur, naar eigen zeggen omdat de consument in tijden van hoge inflatie hier wél behoefte aan blijft houden.

Toen V&D eind 2015 omviel, wilde ondernemer Roland Kahn een doorstart maken met veertig winkels. Dat lukte niet, de bank had er te weinig vertrouwen in. Kahn kocht wel de merkrechten van V&D, samen met ex-Hema-baas Ronald van Zetten en zakenpartner Jacco Scheffers.

Sinds 2018 is het bedrijf terug als een webwinkel. In 2021 had het nog een omzet van 12 miljoen euro, maar dat liep vorig jaar terug. “Door de heropening van de winkelstraten gaven mensen minder uit online”, legt de woordvoerder uit. Maar tegelijkertijd werden mensen ook voorzichtiger door “de hoge inflatie en de oorlog in Oekraïne” en speelden er nog problemen met de toeleveringsketen en de overstap naar een ander softwareplatform. Dat kostte meer tijd en geld dan gepland.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top