Ga naar hoofdinhoud

VanHaren groeit minder hard dan verwacht

Vorig jaar boekte schoenenketen vanHaren een omzet van 195 miljoen euro. Dat betekende een groei van zo’n 2,5 procent ten opzichte van het jaar 2017 toen de omzet 190,2 miljoen euro noteerde. De groei in 2018 viel daarentegen lager uit dan verwacht.

In 2018 verkocht vanHaren 7,1 miljoen paar schoenen in Nederland en België. Dat zijn er tweehonderdduizend meer dan in 2017. De groei van de schoenenketen viel echter lager uit dan het jaar daarvoor. Toen werd er namelijk nog ruim 6 procent genoteerd.

Daarnaast is vanHaren afgelopen maand gestart met de uitbreiding van het logistieke centrum in Waalwijk. Er is 12.500 vierkante meter vloeroppervlak bijgekomen. Hierdoor wordt de verwerking van vijf miljoen extra paar schoenen mogelijk gemaakt. Ook wordt de opslagcapaciteit hierdoor met vijftig procent uitgebreid.

VanHaren heeft in Nederland op dit moment 145 vestigingen en in België zijn dit er 12. Het komende jaar zal het winkelbestand bij onze zuiderburen nog verder uitgebreid worden. Deze maand opent er een vestiging in Gent en in het najaar zal nog een flagshipstore in Antwerpen volgen.

VanHaren dat onderdeel is van het Duitse Deichmann heeft in totaal meer dan vierduizend schoenenwinkels door heel Europa en de Verenigde Staten. Het concern was afgelopen jaar goed voor een nettowaarde van vijf miljard euro.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top