Ga naar hoofdinhoud

Vakbond FNV doet oproep om Black Friday te schrappen

Vakbond FNV doet een oproep aan de detailhandel om Black Friday dit jaar niet door te laten gaan. Volgens hen wordt de veiligheid in verband met de pandemie hierdoor in gevaar gebracht. Brancheorganisatie INretail geeft daarentegen aan dat de retail er alles aan doet om het koopjesfestijn op 27 november veilig te laten verlopen.

FNV roept op ‘om de volksgezondheid niet ook in de uitverkoop te zetten’. Volgens de Vakbond komt er in de week rondom Black Friday een groot aantal consumenten naar de winkels. “Door dit te stoppen voorkomen we dat hierdoor het aantal coronabesmettingen in Nederland weer oploopt. Alle medewerkers die kunnen werken, werken mee en in sommige winkels staan zelfs dranghekken om de toestroom van klanten goed te begeleiden. Ook in de distributiecentra is het een drukte van jewelste. In heel veel winkels en distributiecentra is zeker ten tijde van zulke drukte het volgen van de coronamaatregelen onmogelijk. Dit gaat absoluut zeer ongewenste situaties opleveren,” aldus FNV.

Brancheorganisatie INretail heeft onderzoek gedaan naar Black Friday. Volgens het persbericht willen winkels bezoekerspieken voorkomen en wordt er aangestuurd op spreiding. Zo starten acties rond Black Friday dit jaar een week eerder en lopen vaak een week langer door. Maar liefst 80 procent van de retailers geeft aan extra maatregelen in te zetten, zoals een strenger deurbeleid, gastheren en -vrouwen bij de deur en een mondkapjesplicht. Uit de resultaten blijkt dat van de ondernemers die vorig jaar aan Black Friday meededen, 35 procent dit jaar geen kortingsacties geeft.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top