Ga naar hoofdinhoud

Unlimited Footwear Group introduceert duurzaam schoenenmerk Shuguru

Unlimited Footwear Group introduceert een nieuw duurzaam schoenenmerk: Shuguru. Met Shuguru wordt de focus op verantwoord ondernemen en de steeds toenemende duurzame doelstelling verder uitgebreid.

Shuguru staat voor bewuste keuzes met impact. De collecties zijn gepositioneerd in het middensegment waardoor duurzame schoenen toegankelijk worden voor een breed publiek. Shuguru is een collectie voor de bewuste en modieuze klant en bestaat uit twee productgroepen.

De eerste groep focust op hergebruik van plastic afvalmateriaal. Een comfortabele en ‘schone’ collectie voor zowel mannen, vrouwen en kinderen. De schoenen zijn geheel geproduceerd volgens de eisen van de Global Recycling Standard. De tweede groep is een biologisch afbreekbare productgroep, waarbij er gestreefd wordt naar een volledig bio-degradable collectie voor zowel mannen als vrouwen. De collectie is geheel geproduceerd in Portugal en is gemaakt van onder andere organisch katoen en chroomvrij, volgens protocol van de Leather Working Group, gecertificeerd leer.

Shuguru is daarnaast een partnerschap aangegaan met de Trees for All Foundation, een Nederlandse organisatie die zich richt op duurzame bosbouwprojecten in het binnen- en buitenland. Unlimited Footwear Group zal in samenwerking met de foundation en Staatsbosbeheer een bedrifjsbos aanleggen, een uniek project en tasbare bijdragen aan een groen en gezonde planeet!

De eerste collectie wordt deze maand gepresenteerd op MICAM en wordt vanaf AW20 officieel op de markt gebracht.

Website Shuguru: www.bullboxer.com/shuguru

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top