Ga naar hoofdinhoud

Tweedehandskledingplatform United Wardrobe overgenomen door Vinted

Tweedehandskledingplatform United Wardrobe is overgenomen door het Litouwse bedrijf Vinted. Drie studenten richtten United Wardrobe in 2014 op, als tegenwicht tegen de fast fashion-industrie.

De marktplaats voor tweedehandskleding United Wardrobe gaat op in het bedrijf Vinted, dat ook tweedehands kleding en accessoires aanbiedt. Dat maken de twee bedrijven bekend.

Het in Utrecht gevestigde United Wardrobe werd opgericht in 2014 door drie studenten. Zij wilden tegenwicht bieden tegen fast fashion, dat is het snel in- en uit de mode raken van kledingtrends. Grote ketens zoals H&M, Zara en Primark dragen hieraan bij door snel van collectie te wisselen en oude collecties voor spotprijzen te verkopen, of zelfs te vernietigen.

United Wardrobe was sinds dag één een groot succes en groeit sindsdien al snel uit tot een internationale miljoenenorganisatie met tientallen werknemers. Gebruikers uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland kopen en verkopen hun gedragen kleding via het platform.

Vinted is pas een jaar actief in Nederland. Het bedrijf kan met behulp van 128 miljoen euro aan investeringen verder uitbreiden binnen Europa. Wat het Litouwse platform betaalt voor United Wardrobe, is niet bekend.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top