Ga naar hoofdinhoud
Tweedehandskleding erg populair bij Nederlandse consument

Tweedehandskleding erg populair bij Nederlandse consument

Het (online) kopen van tweedehandskleding is enorm populair onder Nederlandse consumenten. Zo kocht elf procent afgelopen jaar minimaal een keer online tweedehandskleding.

In totaal gaat het om ruim anderhalf miljoen Nederlanders die online tweedehandskleding kopen. Dit blijkt uit onderzoek van marketingbureau No Ties. Uit dit onderzoek blijkt ook dat het online kopen van tweedehandskleding vooral populair is onder hoogopgeleiden en vrouwen. In het afgelopen jaar kocht 16 procent van de vrouwen een tweedehands kledingstuk. Bij mannen was lag dit percentage op 7 procent.

Verder geeft 22 procent van de Nederlanders (ruim drie miljoen mensen) aan van plan te zijn om in de toekomst online tweedehandskleding te gaan kopen. Dit zou voor een verdubbeling in de markt kunnen zorgen.

Momenteel zijn Marktplaats en Vinted de twee bekendste online platformen voor tweedehandskleding. Hierna volgen eBay, Facebook Marketplace en Etsy. Ook merken die zich focussen op tweedehands designer- en luxemerken zijn erg populair. Denk hierbij o.a. aan The Next Closet en Designer Vintage.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top