Ga naar hoofdinhoud
Totale online modemarkt EU zal naar verwachting met 50 procent stijgen

Totale online modemarkt EU zal naar verwachting met 50 procent stijgen

De online modemarkt in de EU zal de komende jaren met 50 procent toenemen, meldt Cross-Border Commerce Europa in een persbericht.

Cross-Border Commerce Europe publiceert jaarlijks verschillende ranglijsten. Deze ranglijsten zijn opgesteld op basis van onderzoek over de staat van cross-border handel in Europa. De organisatie laat in een persbericht weten de modesector te zien als nummer één online sector. De groei van deze markt wordt mede ondersteund door ‘consumer to consumer’ marktplaatsen waar tweedehands mode wordt aangeboden.

In 2021 kwam de totale omzet van online mode in de EU volgens Cross-Border Commerce Europa, uit op zo’n 119 miljard euro. Dit ging om een aandeel van 25 procent in de totale modemarkt in Europa. Als de verwachtingen van Cross-Border Commerce Europa uitkomen, zal de online markt in 2025 een waarde hebben van zo’n 175 miljard euro en 33 procent van de totale modemarkt opmaken.

Momenteel is de grootste aandeelhouder in de online modemarkt in Europa Zalando (11,7 procent). Hierna volgen Amazon (7,6 procent), Inditex (6,2 procent), H&M Group (5 procent) en Ebay (5 procent).

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top