Ga naar hoofdinhoud
Topshop

Topshop brengt haar eerste vegan collectie op de markt

Het higstreet label noemt de nieuwe zomersandalencollectie slechts het begin van een zoektocht naar veganistische kleding en accessoires. Maar: in eerste instantie zal Topshop zich wel richten op diervriendelijke schoenen.

Het vier-en-twintigdelig assortiment bestaat uit zes paar nieuw gedesignede sandalen in Birckenstockstijl die elk beschikbaar zijn in vier verschillende prints of kleuren. Wat betreft prints en kleuren is de keuze uit wit, nude, zwart, cognac, oranje, slangen-en krokodillenprint.

Topshop liet de schoenen met de hand maken in Spanje van niet-dierlijke lijm. Ook de doos waarin de sandalen verpakt worden, is bewust gemaakt van veganistische materialen. Belangrijk voor de erkenning van de collectie als ‘vegan’ is dat de invloedrijke dierenrechtenorganisatie PETA de sandalen goedkeurde.

Modedirecteur Maddy Evans van Topshop zegt ‘verheugd’ te zijn om een eerste volledig veganistische collectie te kunnen lanceren. Ze is dan ook benieuwd hoe consumenten reageren op de speciaal ontworpen sandalen. En in hoeverre ze veganistische producten kunnen toevoegen aan hun accessoireaanbod.

Met het presenteren van een veganistische zomercollectie lijkt Topshop mee te willen profiteren van het succes van het merk Stella McCartney dat al jarenlang diervriendelijke items op de markt brengt.

Beeld: Topshop

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top