Ga naar hoofdinhoud

Terugblik: De Schoenendagen CAST 2021-1

Afgelopen drie dagen stond CAST in het teken van de Schoenendagen. Tijdens de Schoenendagen waren alle vaste showrooms in Nieuwegein (facultatief) geopend. Ondanks dat het facultatief was koos het grootste deel van de leveranciers ervoor om aanwezig te zijn. Daarnaast waren er enkele extra leveranciers te vinden in showrooms op de tweede verdieping.

Goede opkomst
De drukte bleef naar verwachting uit maar overall was de opkomst ondanks de omstandigheden goed. Maandag was zoals gewoonlijk de drukste dag in het centrum (totaal 475 mensen). De veiligheid en corona richtlijnen werden door iedereen gerespecteerd waardoor er op veilige afstand inkopen gedaan konden worden.

Vrijblijvend oriënteren was tijdens deze editie van de Schoenendagen veel minder dan normaal. Bezoekers kwamen allemaal gericht op afspraak. Een groot deel van de bezoekers zag dit als voordeel omdat ze op deze manier ongestoord inkopen konden doen bij verschillende leveranciers.

Extra leveranciers
De gastexpo was helaas geannuleerd. Echter stonden er enkele gastexposanten (Shoecolate, Merrell, Scapa, PME, Cruyff, l’Ascolana & UP) in diverse showrooms op de tweede verdieping om de reeds gemaakte afspraken te bedienen. Ze waren allemaal tevreden over hun aanwezigheid in CAST.

De firma Monshoe met het label Shoecolate: “Wij zijn erg positief, we hadden een mooie showroom om in te werken en zijn tevreden over het aantal klanten wat we op afspraak hebben gehad. De klanten waren allemaal positief gestemd en stonden open voor nieuwe ontwikkelingen en om te schakelen voor korte termijn leveringen. We vonden het een positieve vibe”.

“Ik was zeer tevreden over de mooie stand en de organisatie. Helaas merkte ik soms wel een drempel voor klanten om binnen te komen kijken. De klanten die wel binnen kwamen waren allen positief over de nieuwe collectie, het heeft me mooie nieuwe contacten opgeleverd”, aldus de firma Piessens met het merk Scapa.

Stay positive
Vorig jaar was er nog een klein feestje op het middenplein met DJ Jean. Dit jaar kon de gebruikelijke borrel op maandag helaas niet doorgaan. Om positiviteit mee te geven aan bezoekers en exposanten toverde CAST het middenplein maandag om tot een klein feestje met mannequins. Door middel van een social media actie ‘doe je dansje’ maakten bezoekers kans op een CAST merchandise pakket.

What’s next?
Momenteel is CAST geopend en toegankelijk voor afspraken met leveranciers. Neem voorafgaand aan je bezoek contact op met je leverancier(s) om een afspraak in te plannen. Lederwarendagen die gepland stonden op 22 en 23 maart worden verplaatst naar een later moment waar evenementen weer zijn toegestaan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top