Ga naar hoofdinhoud

Steeds meer schoenenmerken lanceren een pride-collectie

Juni is pride-maand en dat weten de (schoenen)merken maar al te goed. Steeds meer schoenenmerken brengen enkele of meerdere items uit in regenboogkleuren om de LGBTQ+-gemeenschap te steunen. Wij hebben de meest opvallende pride-collecties voor je op een rijtje gezet.

Adidas
Adidas lanceerde op 1 juni een pride-collectie, bestaande uit verschillende kledingitems en schoenen. Daarbij steunt Adidas het Trevor Project, s ’werelds grootste organisatie voor zelfmoordpreventie en crisisinterventie voor jongeren.


Beeld: Adidas

Converse
Ook Converse lanceert een collectie speciaal voor de pride-maand. De collectie bestaat uit verschillende schoenen, hoodies en T-shirts versierd met regenboogkleuren en glitters. In 2014 lanceerde Converse zijn eerste pride-collectie, dat tot stand kwam door een groep LGBTQ+ werknemers.


Beeld: Converse

Dr. Martens
Wie kent de klassieke 1460-boot van Dr. Martens niet? Speciaal voor pride-month heeft het merk de schoen in een kleurrijk jasje gestoken. De Pride-vlag is te zien op het leer, de veterogen en niet te vergeten: het logo op de bovenkant van de laars.


Beeld: Dr. Martens

Hunter
Laarzenfabrikant Hunter heeft een kleurrijke regen(boog)laars uitgebracht. Om een ode te brengen aan de diversiteit van de LGBTQ+-gemeenschap is geen enkele regenboogzool exact hetzelfde. Het merk doneert met deze collectie geld aan zes goede doelen die zich allemaal inzetten voor de LGBTQ+-gemeenschap.


Beeld: Hunter

Nike
Nike brengt al sinds 2015 Pride-collecties uit. Dit jaar brengt het merk hi-topschoenen uit gebaseerd op de Pride-vlag. Ook dit keer doneert Nike de opbrengsten aan een goed doel.


Beeld: Nike

Palladium

Het merk Palladium pakte het iets subtieler aan. Het resultaat mag er zeker wezen. Zo is de regenboogvlag zowel verwerkt in het logoplaatje, de tong en het label. Volgens Palladum omarmt de schoen alle mensen en culturen met trots.


Beeld: Palladium

Ugg
Ugg lanceert deze maand een limited edition collectie. Je kunt het omschrijven als fluffy en kleurrijk. De collectie werd gemaakt in samenwerking met de Born This Way Foundation, dat zelfmoordpreventie en crisishulp support. Een kwart van de opbrengst van de slippers gaat naar dit goede doel.


Beeld: Ugg

Bron: Schoenvisie

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top