Ga naar hoofdinhoud
Schoenenmuseum Waalwijk

Speciale opening van het Schoenenkwartier voor inwoners van de Langstraat

Op dinsdag 21 juni is het dan eindelijk tijd voor de langverwachte opening van het Schoenenkwartier in Waalwijk. Deze dag mogen inwoners van de Langstraat als eerste een kijkje nemen.

Het gloednieuwe Schoenenkwartier staat geheel in het teken van schoenen en leer. Het is naast een museum, ook een Maaklab en Kenniscentrum voor en door vele generaties Langstraat inwoners. Om deze reden vinden zowel het museumbestuur als de gemeente Waalwijk het belangrijk om de deuren als eerst voor hen te openen.

Alle inwoners van de Langstraat zijn op dinsdag 21 juni 2022 welkom tussen 16:00 en 23:00 voor de opening van het Schoenenkwartier. Er zal een openingstentoonstelling die de invloed van muziek op schoeisel toont in het licht van de muziekcultuur van 1950 tot nu. Met schoenen van artiesten als David Bowie, Elvis Presley, Madonna, Freddie Mercury, ABBA, Lady Gaga en de Rolling Stones. Ook toont deze expositie schoeisel van wereldstellen van Nederlandse topontwerpers als René van den Berg, Jan Taminiau, Rem D Koolhaas en SKUA. Het programma van de dag ziet er als volgt uit:

Op 22 en 26 juni opent het Schoenenkwartier ook voor genodigden. Vanaf dinsdag 28 juni opent het museum van dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00, en van zaterdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00, voor publiek.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top