Ga naar hoofdinhoud

Sneakerness Amsterdam viert grootste editie tot nu toe

Afgelopen weekend was het schoenenevent Sneakerness terug in Amsterdam. Tijdens het evenement kwamen de belangrijkste merken in de schoenenindustrie samen met winkels en particuliere verkopers. Sneakerness is inmiddels uitgegroeid tot Europa’s grootste evenement gewijd aan sneakers. Vorig jaar trok het evenement 7.500 sneaker liefhebbers, dit jaar waren het er maar liefst 8.600.

In totaal waren er 140 particuliere verkopers en 25 merken aanwezig in de Kromhouthal in Amsterdam. Voor elk wat wils: van old school klassiekers tot de nieuwste trends. Merken als StockX, Swatch, Foot Locker, Vans, Crep Protect CollectID, Bos Icetea, Vedett, Orange Jungle, SneakerFreaker, Prime en Vabrik waren dit jaar aanwezig.

Naast het kopen en verkopen van sneakers, konden bezoekers ook terecht voor andere sneaker-gerelateerde activiteiten. Zo was er een kunsttentoonstelling, een fotogalerij en een levend schilderij te bewonderen. Daarnaast was er een kapper aanwezig en kon je zelfs een tattoo laten zetten.

Volgens de organisatoren was dit de meest succesvolle editie tot nu toe. Ondanks de warme temperaturen van het afgelopen weekend, trok het event een recordaantal bezoekers. Sneakerness werd in 2008 voor het eerst georganiseerd in Bern, Zwitserland. In 2011 kwam het event voor het eerst naar Amsterdam, waar het nu ieder jaar wordt gehouden. Ook steden als Londen, Berlijn, Parijs, Warschau, Milaan en Keulen houden jaarlijkse edities.

Beeld: Sneakerness

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top