Content voor Ingelogde Gebruikers
Skechers Vermindert Plastic In Schoenverpakkingen Met 85%

Skechers vermindert plastic in schoenverpakkingen met 85%

Schoenenmerk Skechers heeft in een persbericht aangekondigd dat het bedrijf sinds 2016 het gebruik van plastic in schoenverpakkingen met maar liefst 85 procent heeft verminderd. Momenteel is het totale plasticgebruik in verpakkingen gedaald tot 10 procent en is daarnaast geheel recyclebaar.

Skechers wil hiermee het gebruik van duurzame verpakkingen door de onderneming vergroten. Zo voldoen 99 procent van de schoenendozen van het merk aan de FSC®-normen voor verantwoorde herkomst en is 94 procent recyclebaar. Tevens zijn alle tissuepapierverpakkingen volledig recyclebaar. Verder wordt al het verpakkingsmateriaal dat Skechers gebruikt bedrukt met inkt op basis van soja of water. In de distributiecentra, die meer dan 90 procent van de verpak- en verzendingsactiviteiten voor Skechers verzorgen, zijn de uitgaande verzenddozen gemaakt van 96-100 procent recyclebare materialen. Deze dozen zijn ook 100 procent recyclebaar.

Michael Greenburg, directeur van Skechers, geeft aan vooruitstrevend te willen zijn in zowel de verpakking en verzending van de schoen als in het product zelf. Michael: “Deze duurzame verbeteringen kunnen een enorme impact hebben op de wereld. Ik ben trots op de voortdurende inspanningen die we leveren om onze voetafdruk te verkleinen naarmate we onze aanwezigheid als bedrijf wereldwijd hebben vergroot. Ik kijk ernaar uit om deze initiatieven te blijven uitbreiden terwijl we manieren blijven zoeken om onze impact op het milieu te verminderen.”

Skechers is de afgelopen jaren wereldwijd flink gegroeid. Het bedrijf heeft in deze jaren de verantwoordelijkheid voor het milieu tot een prioriteit gemaakt. Zo maakt Skechers gebruik van verschillende duurzame eigenschappen, waaronder natuurlijke verlichting, droogte-tolerante landschapsarchitectuur, duurzame energie en de vermindering van afval.

Website Skechers: nl.skechers.com

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven