Content voor Ingelogde Gebruikers

Senior Footwear Designer – Brands 360

Bij Brands-360 houden we van schoenen en mode. Met een toegewijd, dynamisch team én een flexibele aanpak zijn we continu op zoek naar nieuwe kansen en mensen die met ons willen groeien. Deel je dezelfde passie voor schoenen en mode, en heb je een assertieve en positieve instelling? Dan hopen we je toe te voegen aan de Brands-360 crew!

THE CHALLENGE

Met een team van designers werk je aan de collecties voor verschillende sport fashionmerken die zowel collecties voor dames als heren maken voor de nationale en internationale markt. Naast het vernieuwen van de collecties zorg je voor de doorontwikkeling van onze succesvolle modellen naar de laatste modetrends en bewaak je de continuïteit. Je bent medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe zolen, leesten, modellen, materialen en prints. Daarnaast houd je je bezig met het samenstellen van moodboards, kleurkaarten en concepten aan de hand van de laatste trends. In samenwerking met de productmanager en designcoördinator maak je vernieuwende commerciële collecties en geef je koers aan de merken. Naast de opbouw van de collecties, bewaak je ook de build-up, merkidentiteit en uitingen.

Je stelt niet alleen de collectie samen maar ontwerpt hier zelf ook een deel van, met bijbehorende tekeningen en artwork. Dit visualiseer je d.m.v. CADS in Adobe Illustrator. Je bent op de hoogte van de laatste trends en ‘wat eraan zit te komen’. In deze rol maak je ter inspiratie de nodige shopping trips en bezoek je verschillende beurzen. Met behulp van deze input, magazines en internet research vertaal je dit naar thema’s. In deze rol werk je aan 6-8 collecties per jaar, die je vervolgens ook vol inspiratie presenteert aan de organisatie. Samen met het team zorg je ervoor dat het gedachtengoed van de collectie intern wordt overgebracht zodat het verkoopseizoen kan starten.

WHO ARE WE LOOKING FOR?

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding richting modevormgeving en minimaal 3-5 jaar werkervaring.
  • Je bent bewezen succesvol in de rol van Footwear Designer en hebt een trackrecord van sterke commerciële collecties.
  • Je bent zelfstandig en werkt vanuit een visie, uiteraard met oog voor detail.
  • Je bent zeer kundig met Adobe Illustrator, Adobe Photoshop en Adobe InDesign.
  • Je hebt een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal.
  • Je bent proactief met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Je hebt ervaring met het begeleiden van merken en deze naar een hoger niveau willen tillen.
  • Daarnaast heb je een goed gevoel voor detail en materiaal en een hoge mate van nauwkeurigheid.
  • Ervaring met het ontwikkelen van dames en heren schoenen/sneakers in de sport fashion branche is een pre.

In de combinatie van designer en line builder heb je zowel conceptueel en commercieel inzicht, waarbij je met name uitblinkt in de vertaling van concepten naar commerciële producten. Brands-360 is een dynamische MKB-omgeving en jij bent gewend aan een grote mate van flexibiliteit, variëteit in werkzaamheden en hebt een hands-on aanpak.

WHAT’S IN IT FOR YOU?

Allereerst een zeer collegiale en gedreven werkomgeving met veel ruimte voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling en groei. Naast een uitdagende en variërende fulltime functie (40 uur) binnen een jonge en dynamische organisatie, bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

HOW TO BECOME PART OF THE TEAM

Ben je geïnteresseerd in deze vacature en voldoe je aan de gestelde criteria?

Mail je CV voorzien van motivatie en je portfolio via onderstaande knop t.a.v. Sonia Luengo Izquierdo.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven