Ga naar hoofdinhoud
SCHOLL & GANNI presenteren gloednieuw én duurzaam Pescura model in nieuwe samenwerking

SCHOLL & GANNI presenteren gloednieuw én duurzaam Pescura model in nieuwe samenwerking

SCHOLL Shoes is een samenwerking aangegaan met het Deense merk GANNI om het iconische schoenmodel, de Pescura, opnieuw te ontwerpen en te vieren.

De iconische houten sandaal van SCHOLL is sinds het lanceren in de jaren ’60 inmiddels wereldwijd bekend. De sandaal krijgt nu een speelse en levendige GANNI-twist en wordt hiermee een toegankelijke schoen voor de lente en zomer.

Zowel SCHOLL als GANNI streven naar meer circulariteit in de mode. Hier is bij de productie van de schoenen ook rekening mee gehouden. Zo worden de sandalen handgemaakt in Italië, is de stof van de sandaal gemaakt van 100% gecertificeerd biologisch katoen, bestaat de voering voor 51% uit gerecycled polyester en is de zool gemaakt van synthetisch rubber en FSC Council gecertificeerd hout. Tijdens deze samenwerking past SCHOLL ook de Provenance’s supply chain transparantie technologie toe om informatie over leveranciers, de herkomst van de producten en de impact van de materialen te onthullen via de websites van beide merken.

“De samenwerking met GANNI is een droomscenario van twee gelijkgestemde merken die samenkomen, maar GANNI herinterpreteert niet alleen ons product in hun designtaal, maar verplaatst het naar de voorhoede van de hedendaagse cultuur.” Aldus Tobias Klaiber, CEO van SCHOLL Shoes

Uit de samenwerking is een vijfdelige collectie voortgekomen, geïnspireerd op de Pescura stijl met kenmerkende GANNI prints. De collectie is begin mei gelanceerd en is verkrijgbaar via de websites van SCHOLL en GANNI en in geselecteerde GANNI winkels wereldwijd.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top