Ga naar hoofdinhoud
Aantal modewinkels in wijkwinkelcentra even hoog als in 2004

Schoenwinkels zetten 14% minder om in september

De detailhandel heeft in september 3,1 procent meer omgezet dan in september 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 3,3 procent lager. De omzet van de non-foodsector kromp met 2,4 procent. Online is 0,9 procent minder omgezet dan een jaar eerder.

Omzet voor schoenwinkels 14% lager
De omzet van de non-foodwinkels kromp in september 2023 met 2,4 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 6,4 procent lager dan een jaar eerder.

De drogisterijen en de winkels in recreatie-artikelen hebben in september meer omgezet dan in september 2022. Daarentegen hebben de winkels in consumentenelektronica, de winkels in meubels en woninginrichting, de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren), de kledingwinkels met 9% en de winkels in schoenen en lederwaren met 14% in september minder omgezet.

Online bijna 1% mider omgezet
De online-omzet was in september 0,9 procent lager dan in september 2022. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 4,7 procent meer omgezet. De online-omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), was echter 8,1 procent lager.

De online-omzet van de winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen lag in september 2023 hoger dan in september 2022. De online omzet van de winkels in overige non-foodartikelen, de winkels in consumentenelektronica en de kledingwinkels was lager dan een jaar eerder.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top