Ga naar hoofdinhoud

Schoenwinkeliers komen niet in aanmerking voor TOGS-regeling

Mode-, schoenen-, sport- en woonwinkels worden door het ministerie niet als rechtstreeks getroffen bestempeld. En komen dus niet in aanmerking voor de nieuwe eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro via de TOGS-regeling.

In een persbericht laat Paul Te Grotenhuis, woordvoerder van brancheorganisatie INretail weten, “Het is verbijsterend dat ondernemers met mode-, schoenen-, sport- en woonwinkels niet in aanmerking komen voor de TOGS-regeling. Ze worden door het ministerie niet als rechtstreeks getroffen bestempeld. Minister-president Rutte adviseerde heel Nederland nota bene: ‘blijf thuis’. Onderzoek van INretail toont aan dat omzetten sinds de corona uitbraak tot bijna nul zijn gekelderd.”

“Veel winkelondernemers voelen nu de economische noodzaak om hun winkeldeuren weer te openen. De branche heeft strenge brancheprotocollen opgesteld. Zij plaatst desondanks vraagtekens of het TOGS-nieuws past bij het veiligheidsbeleid van een ‘intelligente lock down’ van de overheid.”

“De non-food retail wordt zwaar getroffen door de impact van het corona virus. Maatregelen die de liquiditeitspositie van retailers verbeteren zijn keihard nodig.  Als de NOW-regeling niet voor winkels werkt, dan bespreken we nog liever vandaag dan morgen met de ministeries EZ en Financiën een aantal branche specifieke oplossingen. Iedere dag worden bijvoorbeeld fashion en schoenencollecties minder waard. Een snel werkende oplossing kan niet langer op zich laten wachten,“ aldus Te Grotenhuis.

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Natuurlijk, dit was te verwachten. We zijn immers open en dus hebben we klanten, toch? Nou nee, want die komen thuis omdat ze dat geadviseerd wordt door nota bene de regering zelf. Hoe valt dat te rijmen met “niet rechtstreeks getroffen”?

    Zoals gewoonlijk wordt de detailhandel weer vergeten, we worden aan ons lot overgelaten. Hoera! straks geen leuke winkels meer in Nederland maar eenheidsworst. Bedankt regering dat jullie ons niet vergeten!

    Ik hoop dat InRetail hier een stevige lobby gaat voeren want het lijkt wel alsof Den Haag ons liever kwijt dan rijk is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top