Ga naar hoofdinhoud

Schoenontwerper en professor Jimmy Choo richt eigen modeacademie op in Londen

Volgens het persbericht start Jimmy Choo vanaf september zijn eigen modeacademie op in Londen, Mayfair. De schoenontwerper en professor gaat zo op zoek naar de volgende generatie van modetalent en hoopt hen via deze weg te inspireren.

De JCA London Fashion Acadamy wordt de nieuwste Britste universiteit gewijd aan mode. De academie werkt met een incubatie-model waar studenten gevormd worden tot opkomende professionele ontwerpers door middel van het werken met een mentor. Volgens het persbericht combineren de cursussen van de academie de nieuwste inzichten in hedendaags ontwerp met ondernemers vaardigheden die nodig zijn om een succesvol modemerk van de toekomst op te zetten en aan te sturen. Voor het eerst bij krijgen studenten van traditionele scholen toegang tot toonaangevende ontwerpers. De JCA London Fashion Academy geeft aankomend schooljaar toegang tot vier cursussen: een foundation diploma in fashion, een bachelor in design, branding and entrepreneurship, een bachelor in design and accessories en een masters in fashion entrepreneurship in design and brand innovation.

Jimmy Choo geeft aan dat de academie al jaren op de planning stond. “We zijn blij dat het in september de deuren opent. Londen is een wereldwijde modehub en heeft veel van ‘s werelds meest interessante ontwerpers voortgebracht. Het is echter zelden dat deze ontwerpers hun opleiding verlaten met een combinatie van kennis, vaardigheden en de middelen om een merk te maken, lanceren en opbouwen op een wereldwijd podium. De academie zal dit gat dichten en internationaal gefocust en ondernemend talent voeden.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top