Ga naar hoofdinhoud
Schoenmakerij vh jaar Van Harn Nunspeet

Schoenmakerij van het jaar 2019 is Van Harn Schoenmakerij uit Nunspeet

Dat maakte de Nederlandse Schoenmakers Vereniging bekend tijdens haar jaarlijkse Schoenmakersdiner. Tweede werd familiebedrijf Schoenservice Luxa B.V. uit Utrecht. De derde prijs ging naar Meesterschoenmaker Richard uit Ouderkerk aan de Amstel. De Schoenmakerette uit Amsterdam kwam als meest inspirerende schoenmakerij uit de bus.

Voor de wedstrijd konden zowel klanten als ondernemers hun eigen schoenmakerij voordragen aan de jury. Klanten door de schoenmakerij te reviewen op internet en een formulier op de wedstrijdwebsite in te vullen. Ondernemers door een campagne te starten op social media onder de hashtag #schoenmakerijvhjaar.

De vakjury selecteerde vervolgens schoenmakerijen en bezocht hen onaangekondigd. Bij dit bezoek werd gelet op de uitstraling van de schoenmaker en zijn schoenmakerij, als achtereenvolgens ambassadeur van en rolmodel voor de hele schoenmakerijbranche. Verder moesten de schoenmakerijen in kwestie uiteraard piekfijn werk afleveren.

Zodoende werd de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd aangewezen op basis van een oordeel van de vakjury en dat van de klant. Van Harn Schoenmakerij liet zich volgens het persbericht van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging omschrijven in termen van ‘liefde voor het vak’, ‘voelt klanten naadloos aan’, ‘mooi vakwerk’ en ‘visitekaartje voor de hele schoenmakerij’. Klanten beschouwen eigenaar Marius van Harn bovendien als ‘een kunstenaar, zo snel, super professioneel en betrouwbaar’.

Beeld: Nederlandse Schoenmakers Vereniging

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top