Ga naar hoofdinhoud
SchoenenZaken

SchoenenZaken opent tweede winkel in Zwolle

In augustus 2017 opende mede-eigenaar en oprichter Joël Timmerman samen met Paul Vetter en Thies Nicolai de herenschoenenwinkel SchoenenZaken in Groningen. Deze week maakte Timmerman bekend dat de opening van een tweede winkel een feit is: in het voorjaar van 2020 is de binnenstad van Zwolle een herenschoenenzaak rijker.

Een tweede filiaal in Zwolle blijkt voor SchoenenZaken een logische stap: net als Groningen heeft ook Zwolle een bruisend en historisch centrum, waar mensen graag de tijd nemen om rustig rond te kijken. De ideale locatie voor een tweede winkel bleek het voormalige pand van Laccio, een van de schoenenmerken waar SchoenenZaken mee samenwerkt.

De winkel in Groningen trekt klanten vanuit het hele land, maar ook buitenlandse bezoekers weten de winkel te vinden. Ondanks dat er tegenwoordig veel fysieke winkels de deuren moeten sluiten, ziet Timmerman de toekomst hoopvol in. Wel benadrukt hij dat het belangrijk is dat winkeliers keuzes durven te maken in hun segment en aanbod, omdat zij op die manier relevant blijven voor het publiek. Het succes van de winkel is volgens hem dan ook te danken aan het concept, dat duidelijk de kracht van de niche laat zien.

Ondanks dat de eigenaren inmiddels ook hebben geïnvesteerd in een webshop en online chat, blijft de focus van SchoenenZaken de fysieke winkel. Goede herenschoenenzaken zijn namelijk volgens Timmerman niet vanzelfsprekend in het hedendaagse straatbeeld.

De doelgroep van de winkel is de werkende man tussen de 25 en 60 jaar, die op zoek is naar mooie, uitzonderlijke producten voor een eerlijke prijs. SchoenenZaken verkoopt unieke schoenen van hoge kwaliteit, die in Italië of elders in Europa worden vervaardigd. Uiteindelijk hoopt Timmerman uit te breiden naar vijf of zes winkels, verspreid over Nederland: “We hebben de ambitie om Nederland te veroveren.”

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top