Ga naar hoofdinhoud

Schoenenzaak Ten Brummelhuis sluit haar deuren

Een bekende winkel in Hengelo – schoenenzaak Ten Brummelhuis (van 1912) – heeft besloten te stoppen. De schoenenwinkel aan de Brinkstraat sluit binnenkort voorgoed haar deuren.

De eigenaar, Anton ten Brummelhuis, liet weten dit al enige tijd te weten. Hij wordt dit jaar nog 68 en moet toch ooit een keer stoppen. Daar komt bij dat er geen eventuele opvolgers zijn, waardoor de winkel haar deuren zal sluiten. Wel wisten ze al zo’n 15 jaar dat er geen opvolger zou komen. Hun kinderen hadden geen interesse in een overname en andere gegadigden zijn er niet.

Eind 2018 besloten Ten Brummelhuis en zijn vrouw Loes de knoop door te hakken. Sinds vorige week is de opheffingsuitverkoop gestart. Dat de schoenenzaak haar deuren sluit is een trieste gebeurtenis, maar de klanten reageren gelukkig hartverwarmend. Al meer dan een eeuw is Ten Brummelhuis een begrip in Hengelo. In 1912 startte opa Ten Brummelhuis een winkeltje op de plek waar nu hotel National staat. De winkel verhuisde toen naar de Brinkstraat waar het voor een groot deel werd verwoest tijdens de oorlog. In 1955 werd het pand heropgebouwd aan het nieuwe marktplein.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top