Ga naar hoofdinhoud

Aantal schoenenwinkels neemt af tot onder de 1.000

Sinds het begin van de coronacrisis in Nederland hebben 85 schoenenwinkels de deuren definitief moeten sluiten. Er zijn nog maar 935 schoenenwinkels in Nederland, blijkt uit de cijfers van BoldData.

De afgelopen jaren is er volgens onderzoekers een sterke daling geweest van maar liefst 36% in het aantal schoenenwinkels. 530 schoenenwinkels zijn de afgelopen 10 jaar gesloten.

De grootste daling was in de provincie Drenthe. Er was maar liefst een afname van 53% in het aantal schoenenwinkels in Drenthe. Hierdoor kwam het totaal op 45 fysieke winkels.

In Groningen was en zelfs sprake van een halvering in schoenenwinkels: van 105 naar 55 fysieke winkels.
Verder in Noord-Holland en Zuid-Holland was er ook een forse daling van 43%. Noord-Holland en Zuid-Holland zijn de provincies nog met de meeste schoenenwinkels van Nederland. 1 op de 3 schoenzaken is daar te vinden.

In tegenstelling tot de schoenenwinkels is er een minder sterke daling in schoenmakers in Nederland. In 2011 waren er 785 geregistreerde schoenmakers in Nederland volgens de KvK. In 2022 zijn het er 700. Dit is een gemiddelde daling van 10,8% in 10 jaar tijd. In 2021 sloten slechts 10 schoenmakers de deuren definitief.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top