Ga naar hoofdinhoud

Schoenenindustrie verwacht komende 5 jaar te stijgen met 30 procent

Naarmate de vraag naar een gezonde levensstijl steeds meer toeneemt, zal de wereldwijde schoenenindustrie in 2027 naar verwachting meer dan 500 miljard dollar waard zijn. Dit blijkt uit recente gegevens van Stockapps.

Huidige prognoses geven aan dat de schoenenindustrie momenteel 365,6 miljard dollar (omgerekend ruim 311,1 miljard euro) waard is. De verwachting is dat dit de komende vijf jaar nog eens met 30 procent zal stijgen, wat neerkomt op een stijging van 111 miljard dollar (94,6 miljard euro).

Het leiden van een gezondere levensstijl resulteert in een toename van de vraag en dit betekent dat de afdeling ‘atletische schoenen’ naar verwachting de snelste groei met zal doormaken. Wat betreft het marktaandeel van atletische schoenen in de regio 2020, loopt Azië voorop met een aandeel van 40 procent van de markt, op de voet gevolgd door Noord-Amerika met en percentage van 30 procent en Europa met 25 procent.

Daarnaast laten de cijfers van het afgelopen jaar zien dat China, Inda en de Verenigde Staten de grootste schoenenmarkt hebben, gevolgd door Indonesië, Brazilië en Japan. Wat betreft sportschoenen, behalen de Verenigde Staten, China en het Verenigd Koninkrijk de grootste inkomsten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top