Ga naar hoofdinhoud
NIMCO

Schoenenfabriek NIMCO in oude glorie hersteld

Het heeft even geduurd, maar na acht maanden renovatie, is de oude NIMCO-schoenenfabriek eindelijk officieel heropend in Nijmegen. De grootste veranderingen waren het terugbrengen van de gevel in haar originele staat, de verduurzaming van het pand en een nieuwe woonbestemming.

Het pand van NIMCO is een van de oudste schoenenfabrieken van Nederland. Het dateert namelijk uit 1907. Door de jaren heen kwamen er naast de schoenenfabriek ook andere bedrijven bij, zoals de supermarkt Coop en het Zorg café. De twee bedrijven blijven actief op de locatie. Nu komen hier vijftien woningen bij, die worden gebouwd boven de supermarkt. Deze woningen dienen voor jongeren die begeleiding nodig hebben bij zelfstanding wonen.

Tijdens de officiële heropening werd het oude NIMCO-logo, wat de vorm van een damespump heeft, weer op het dak geplaatst. De gevel die de bijnaam ‘de Las Vegas gevel’ bij zich droeg, is ook weer teruggeplaatst, zodat het weer bij de klassieke uitstraling van de rest van de buurt past.

Een andere belangrijke verandering is duurzaamheid. Op de daken van de fabriek zijn zonnepanelen aangebracht. Hierdoor kan het gebouw zich in zijn energiebehoefte voorzien, wat komt door de warmtepompen die zorgen voor de productie van de warmte. Ook worden de investeringen door bewoners duurzamer gemaakt, zodat zijn geen extra kosten hoeven te betalen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top