Ga naar hoofdinhoud

Rechter heeft besloten: geen heropening winkels

De rechtbank in Den Haag heeft besloten dat de winkels in Den Haag niet heropend hoeven te worden. Brancheorganisatie INretail spande afgelopen maandag een kort geding aan tegen de Staat.

Volgens INretail heeft de winkelsluiting grote impact op de economische en sociale aspecten en zijn deze belangen door de Staat niet of niet voldoende meegewogen. Daarnaast vindt de brancheorganisatie dat het nut en de noodzaak van de maatregel niet gebleken en kan er gekeken worden naar minder vergaande maatregelen.

De voorzieningenrechter geeft aan dat er geen sprake is van ‘evident onjuiste afwegingen en/of evident onjuist beleidskeuzes’. Volgens de rechter stond de overheid geheel in haar recht om enkel click & collect en winkelen op afspraak toe te staan voor retailers.

INretail reageert dat dit een enorme teleurstelling is voor alle winkels die al maanden van veiligheid een topprioriteit hebben gemaakt en worstelen om te overleven. “Wij blijven van mening dat de Staat alle belangen die meespelen onvoldoende heeft af- en meegewogen toen zij besloot tot winkelsluiting over te gaan. Met de geboden alternatieven zijn voor te veel ondernemers geen realistische omzetten te halen.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top