Ga naar hoofdinhoud

Puma behaald recordwinst in 2022

Puma SE heeft in het boekjaar 2022 een omzet van 6,8 miljard euro behaald, zo blijkt uit de cijfers van het bedrijf. De omzet steeg in het boekjaar met 24,4 procent waardoor een recordomzet werd genoteerd. Daarnaast verbeterde het operationele inkomen met 15 procent naar 641 miljoen euro.

Verdeeld over de segmenten werd de meeste omzet behaald bij de verkoop van schoenen. De omzet in dit segment kwam neer op 4,3 miljard euro dankzij een stijging jaar-op-jaar van 30,8 procent. In het segment kleding kwam de plus op 10,1 procent neer en de omzet op 2,9 miljard euro. Accessoires varen goed voor 1,2 miljard euro dankzij een toename van 5,4 procent.

Ondanks een recordjaar voor Puma SE, is het voorzichtig met uitspraken over het huidige boekjaar 2023. “Ondanks de sterke groei in 2022, zien we een hoog niveau van geopolitieke, macro-economische en commerciële onzekerheid,” aldus het bedrijf in de financiële update. “De oorlog in Oekraïne, de hoge inflatie en de hoge rente zorgen voor een vluchtige vraag onder retailers en consumenten. Daarbij zien we toegenomen voorraadniveaus in onze industrie die bijdragen aan een competitieve markt. Voor 2023 nemen we aan dat er geen verergering is van deze factoren en verwachten we een normalisering in de marktomstandigheden in de Verenigde Staten en China.”

Het bedrijf verwacht voor het huidige boekjaar een omzetgroei tussen de 5 en 9 procent. Daarbij verwacht Puma SE een operationeel inkomen tussen de 590 miljoen en 670 miljoen euro.

Naast het nieuws over het financiële boekjaar onthult Puma dat het een samenwerking aan is gegaan met Rihanna’s modemerk Fenty. ‘She’s back’, aldus een zeer kort persbericht van Puma. Meer informatie over de samenwerking volgt op een later moment.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top