Ga naar hoofdinhoud

Personeelswerving Omoda verloopt moeizaam

Schoenenretailer Omoda vindt het lastig om personeel te vinden voor haar fysieke winkels. Momenteel staan er 54 vacatures open bij het bedrijf en zijn er maar weinig reacties de laatste maanden. ‘Voorheen kregen we dertig tot veertig reacties op een vacature, nu maar één.’, aldus operationeel directeur Jan Baan tegen de Provinciale Zeeuwse Courant.

De winkelketen wist voor de coronacrisis op eigen kracht de personeelswerving te verzorgen, maar doet nu beroep op uitzendbureaus die ook maar weinig aanbod hebben. Volgens Kim Houmes, personeelsmanager bij Omoda, ligt de oorzaak bij de krappe Zeeuwse arbeidsmarkt en de coronacrisis. Echter richt dit probleem zich niet alleen op de Zeeuwse arbeidsmarkt, ook voor de winkel in Utrecht is het lastig om nieuw personeel te werven.

Voor de fysieke winkels kan Omoda nog zo’n tachtig nieuwe werknemers gebruiken, voor het logistieke centrum in Zierikzee zijn dit er veertig. De snelle service waar Omoda zich mee onderscheidt, kost enorme logistieke krachtinspanning. Naast deze onlineservice is het belangrijk om voldoende mensen in de fysieke winkels te hebben staan om zo hun klanten optimaal te kunnen bedienen, hier komt nu druk op te staan.

Om het voor personeel aantrekkelijker te maken om bij Omoda te komen werken, verhoogt de retailer de salarissen per 1 juni. Een 19-jarige verdient hierdoor een euro meer dan bijvoorbeeld bij de Albert Heijn. Ook mogen nieuwe personeelsleden een paar uitzoeken en ontvangen ze twintig procent korting op de collectie.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top