Ga naar hoofdinhoud
Bijenkorf werknemers voeren actie

Personeel de Bijenkorf eist loonsverhoging

Bij warenhuisketen de Bijenkorf dreigen stakingen. Vakbond FNV eist een fikse loonsverhoging voor de medewerkers. Dinsdag loopt het ultimatum af.

In juli liep de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) van de Bijenkorf af. Nu moeten dus nieuwe loonafspraken worden gemaakt, maar vakbond FNV is niet tevreden met de voorstellen van de directie. Vanaf oktober wil de keten de medewerkers 3,5% meer betalen, vanaf april 2023 zou daar nog eens 2,5% bijkomen. Zo komt de totale loonsverhoging op 6% neer.

“Te weinig en te laat”, vindt de vakbond echter: die eist een loonsverhoging van 10%. “Als de Bijenkorf in deze tijden van personeelskrapte niet beter gaat belonen, jaagt het trouwe werknemers de winkel uit en haken nieuwe mensen snel weer af. Dat is nu al aan de hand en dat wordt met lonen die minder waard zijn alleen maar versterkt”, zegt Linda Vermeulen, bestuurder FNV Handel.

Medewerkers verdienen nauwelijks meer dan het minimumloon, meent de vakbond: de uurlonen liggen er rond de 11 à 12 euro bruto, ook “van de mensen die al meer dan tien jaar in dienst zijn”. “Bovendien gaat het goed met de Bijenkorf. Het mag niet zo zijn dat alleen de steenrijke aandeelhouders in Oostenrijk en Thailand daarvan profiteren.” FNV vindt dat de lonen minimaal 14 euro per uur moeten bedragen.

De voorbije maand hebben al medewerkers actiegevoerd tijdens hun pauzes. Nu stelt de vakbond een scherp ultimatum: de directie had tot dinsdagmiddag om op te eisen in te gaan, zo niet dreigen er stakingen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top