Ga naar hoofdinhoud

Perry Sport en Aktiesport: miljoenenverliezen, miljoenen aan schuld

De winkels van Perry Sport, Aktiesport en Sprinter leden voor het faillissement al jaren zware verliezen, oplopend tot bijna 20 miljoen euro. Dat blijkt uit het eerste verslag van de curator van Sports Unlimited Retail.

Uit het recente faillissementsverslag van de curator blijkt dat Sports Unlimited Retail al meerdere jaren verlies leed. Deze verliezen werden voorheen gecompenseerd door het moederbedrijf JD Sports Fashion Plc uit het Verenigd Koninkrijk. Echter, nadat JD Sports Fashion Plc besloot deze compensatie stop te zetten in november 2023, zag Sports Unlimited Retail zich genoodzaakt haar eigen faillissement aan te vragen.

Sports Unlimited Retail is het bedrijf achter bekende Nederlandse winkelketens zoals Aktiesport, Perry Sport en Sprinter. Sprinter werd geïntroduceerd in 2023 als een nieuwe formule, waarbij winkels van Aktiesport en Perry Sport werden omgebouwd naar de Sprinter-formule. De eenmalige kosten van deze ombouw, samen met investeringen in een nieuw kassa- en ERP-systeem, resulteerden in een EBITDA-verlies van 19 miljoen euro voor het boekjaar 2023, zoals vermeld in het verslag.

In voorgaande jaren werden ook al aanzienlijke verliezen geboekt door Sports Unlimited Retail, met bedragen van respectievelijk 16,4 miljoen euro, 8,9 miljoen euro en 18,4 miljoen euro.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top