Ga naar hoofdinhoud
Overname van Kleertjes.com zorgt voor een omzetplus van Wehkamp

Overname van Kleertjes.com zorgt voor een omzetplus van Wehkamp

Wehkamp heeft het boekjaar 2021-2022 afgesloten met een omzetplus van 7,3 procent, laat de retailer weten in een persbericht.

De omzetplus is volgens Wehkamp toe te schrijven aan de overname van kinderkledingwebsite Kleertjes.com. Het genormaliseerde ebitda van Wehkamp komt in het boekjaar 2021-2022 neer op 48,7 miljoen euro. Dit was lager dan een boekjaar eerder van 59,3 miljoen euro. Echter is het niveau wel significant hoger dan voor de coronapandemie, toen lag het genormaliseerde ebitda van Wehkamp op 18,9 miljoen euro.

In het boekjaar 2021-2022 nam Wehkamp de website Kleertjes.com over en splitste zich af van kredietverstrekker Tinka. Momenteel is Tinka een afzonderlijke op zichzelf staande onderneming die nog steeds alle betalingsdiensten van Wehkamp faciliteert, maar deze resultaten zijn niet opgenomen in de resultaten van Wehkamp. De omzet die Kleertjes.com afgelopen boekjaar behaalden heeft ervoor gezorgd dat Wehkamp een omzetplus zag. “Wehkamp was daarmee in staat de sterke performance van het covid-boekjaar 2020-2021 te handhaven doordat klanten steeds bleven terugkomen,” blijkt uit een persbericht van Wehkamp.

In het persbericht liet CEO Graham Harris weten dat het bedrijf ook open staat voor verdere overnames om ‘sterke logistieke expertise, portfolio en productaanbod aan een nog bredere klantengroep aan te bieden’. Ook blijkt uit het persbericht dat dit jaar sunday delivery geïntroduceerd zal worden en dat er een nieuwe webshop gericht op mannen gelanceerd zal worden. Deze zal onder de paraplu van Wehkamp Retail Group vallen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top