Ga naar hoofdinhoud
Fred de la Bretoniere

Overname Fred de la Bretoniere kostte RNF Group 3,7 miljoen

Dat stelt curator Jan Stadig in het faillisementsverslag. Het verslag maakt ook inzichtelijk hoe het doorstartproces van Fred de la Bretoniere verliep. Bovendien geeft het de precieze oorzaken van het omvallen van de schoenenketen.

Vorige maand maakte het moederbedrijf van Fred de la Bretoniere, Wholesale I B.V., bekend failliet te zijn. Na drie jaar achtereen verlies besloot de aandeelhouder de financiering van het bedrijf stop te zetten. Zoals de cijfers in 2016 en 2017 al niet rooskleurig waren, ging Wholesale I B.V. in 2018 ruim een half miljoen .

Bij het faillissement gaf de directie aan op een doorstart te hopen. De curator voerde namelijk al voor de faillissementsaanvraag gesprekken met meer dan tien geïnteresseerde kandidaten over een mogelijke overname. Vijf concrete biedingen kwamen binnen. Vanwege ‘zowel strategische als financiële redenen’ werd Wholesale I B.V. uiteindelijk verkocht aan RNF Group.

De nieuwe eigenaar van Fred de la Bretoniere en Shabbies Amsterdam zal niet alles bij het oude laten. Bij de doorstart zei RNF Group wel de webshops zo snel mogelijk weer online te willen zetten en de wholesaleactiviteiten weer op te pakken. Maar zoals het er nu uitziet verdwijnen de winkels van Fred de la Bretoniere waarschijnlijk bijna allemaal uit het straatbeeld. In het verslag staat namelijk dat ‘een belangrijk deel’ van de huurovereenkomsten van de winkels zijn opgezegd.

Beeld: Retailtrends

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top