Ga naar hoofdinhoud
Doel: aandacht trekken van de lezer

Online B2B-bestellingen stijgt met vijftig procent

B2B E-commerce is relevanter dan ooit. Bijna de helft (46 procent) van BV Nederland heeft de afgelopen 12 maanden een zakelijke bestelling gedaan. Van deze bestellers heeft maar liefst 91 procent één of meerdere aankopen online gedaan. Verder is drie op de tien zakelijke bestellers het afgelopen jaar meer online gaan kopen, wat resulteert in een stijging van het aantal online bestellingen van 50 procent. 64 procent plaatste alleen bestellingen online. In de categorie kleding en schoeisel deden 74 procent van de respondenten enkel bestellingen online.

Dit blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2021, een grootschalig onderzoek naar het gedrag en de voorkeuren van zakelijke online bestellers. Uitgevoerd door Ipsos in opdracht van Currence, De Nieuwe Zaak, Intershop, PostNL en Thuiswinkel.org.

De groei van het aantal online B2B-bestellingen gedeeltelijk veroorzaakt door de coronapandemie. “De wereldwijde coronapandemie heeft de groei in het zakelijk online bestellen verder versneld; persoonlijk bezoek en advies was niet mogelijk, winkels en showrooms waren gesloten, er waren geen beurzen, minder reizen en minder mensen op kantoor,” aldus Ten Ham in een bijgaand persbericht. “Met als gevolg dat ook zakelijke bestellers nog meer aangewezen waren op webwinkels en bestelportalen.”

De belangrijkste voordelen van online bestellen zijn volgens de respondenten tijdsbesparing (33 procent) en het gemak van producten laten bezorgen (31 procent). Als grootste nadelen worden het gebrek aan persoonlijk contact en advies (19 procent) genoemd, evenals het ontbreken van de mogelijkheid om het product direct mee te kunnen nemen (19 procent).

Het lijkt erop dat de verschuiving naar online deels blijvend zal zijn, zoals ook op de consumentenmarkt te zien is. Zakelijke bestellers verwachten in 2025 zeventig procent van hun bestellingen online te doen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top