Ga naar hoofdinhoud
Ondernemers meer tijd belastingschuld aflossen

Ondernemers krijgen meer tijd om belastingschulden af te lossen

Het kabinet gaat ondernemers die door de coronacrisis belastingschulden hebben opgebouwd meer tijd geven om deze af te lossen. Dit werd vrijdag bekend gemaakt. 

Ook biedt het kabinet ondernemers de mogelijkheid om een incidentele betaalpauze in te stellen binnen de bestaande betalingsregeling. Als je als ondernemer gebruik wil maken van deze regeling kan je hier een schriftelijk verzoek voor indienen. Uit dit verzoek moet blijken dat je problemen hebt met het aflossen van je schuld. Op deze manier hoopt het kabinet misbruik te voorkomen.

Tijdens de coronacrisis konden ondernemers al tijdelijk uitstel krijgen bij het betalen van de belastingen. Echter heeft het kabinet de steunpakketten sinds april stopgezet en hebben ondernemers vanaf 1 oktober vijf jaar de tijd om de opgebouwde schuld af te lossen. Op dit moment hebben 279.000 ondernemers een openstaande belastingschuld. Deze schuld komt in totaal neer op 21 miljard euro.

Ongeveer 400.000 ondernemers hebben gebruik gemaakt van het tijdelijke uitstel. Een deel van de ondernemers heeft de schuld wel al deels of volledig afgelost. Dit heeft ervoor gezorgd dat inmiddels meer dan de helft van de oorspronkelijke 47 miljard is afgelost.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top