Ga naar hoofdinhoud

Omzetstijging van 11 procent voor Dr. Martens

In het derde kwartaal van het huidige boekjaar kwam naar voren dat het schoenenbedrijf Dr. Martens een omzetstijging van 11 procent heeft behaald. In de financiële update kwam naar voren dat de omzetstijging neer kwam op 307 miljoen pond, omgerekend is dat 367,8 miljoen euro.

De omzet van Dr. Martens steeg voor de coronapandemie zelfs met 21%, bleek uit de financiële update van het kwartaalverslag in die tijd.

De omzet vanuit de e-commerce steeg met 16 procent in een kwartaal ten opzichte van het kwartaal van een jaar eerder voor Dr. Martens. De omzet van de e-commerce van Dr. Martens lag zelfs twee jaar eerder 85 procent hoger.
In de eigen retail van Dr. Martens neemt de omzet met 72 procent toe jaarlijks. Als we deze omzet vergelijken met twee jaar eerder, voor dat de pandemie begon, lag deze omzet zelfs 15 procent hoger.
Echter was er ook een daling in de omzet bij de wholesale voor Dr. Martens. De omzet hiervoor lag 14 procent lager dan in het derde kwartaal daarvoor. Deze daling was al voorspelt door Dr. Martens omdat er tegenslagen waren in de productie en levering van de producten door de pandemie. Hierdoor werd er meer de focus gelegd op de direct-to-customer kanalen van het bedrijf zelf.

Er was vooral een flinke groei te zien in de EMEA, oftewel Europa, Midden-Oosten en Afrika. In deze gebieden steeg de omzet met 40%. In Amerika steeg in het geheel de omzet met 4 procent. Alleen in de APAC-regio (Asia Pacific) daalde de omzet in het derde kwartaal. In die regio was de impact van de pandemie het grootst voor Dr. Martens. De omzet daalde in het kwartaal met 28 procent.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top