Ga naar hoofdinhoud

Omzet Nike, Inc. groeit in 2021 met 19 procent

Uit het jaarverslag komt naar voren dat Nike, Inc. afgelopen boekjaar een omzetgroei van 19 procent te behalen en daarbij een omzet van 44,5 miljard dollar (37,2 miljard euro). Nike, Inc. is het moederbedrijf van het merk Nike en Converse.

John Donahoe, CEO van Nike, Inc., geeft aan dat Nike’s sterke resultaten het gehele jaar Nike’s unieke voordeel en diepe band met consumenten onderstrepen. “FY21 was een cruciaal jaar voor Nike waarin we onze strategie tot leven brachten op het platform. Gestuwd door ons momentum blijven we investeren in innovatie en ons digitale leiderschap om Nike’s basis te leggen voor langetermijngroei.”

In het vierde kwartaal van het fiscale jaar groeide de omzet met maar liefst 96 procent. In het kwartaal werd een omzet behaald van 12,3 miljard dollar (10,2 miljard euro). Tijdens het gehele boekjaar werd dus een omzet behaald van 44,5 miljard dollar (37,2 miljard euro). De meeste groei (24 procent) was zichtbaar in de ‘Greater China’ regio, oftewel het vasteland van China. Daar werd een omzet van 8,2 miljard dollar (6,8 miljard euro) behaald.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top