Ga naar hoofdinhoud
Omzet Dr. Martens blijft verder groeien

Omzet Dr. Martens blijft verder groeien

Dr. Martens Plc ziet ook dit jaar een enorme omzetgroei.  

Het bekende schoenenmerk Dr. Martens heeft in de eerste helft van boekjaar 2023 een omzet van maar liefst 418,6 miljoen dollar behaald, dit komt overeen met 401,6 miljoen euro. Ten opzichte van vorig jaar is er sprake vaan een stijging van achttien procent, blijkt uit het halfjaarverslag van Dr. Martens.

In het eerste kwartaal behaalde het schoenenmerk een omzetgroei van elf procent, in het tweede kwartaal een omzetgroei van 22 procent. Daarnaast kwam de EBITDA van Dr. Martens uit op 88,8 miljoen dollar (85,2 miljoen euro).

Deze groei is voornamelijk te linken aan de direct-to-consumer tak die het bedrijf heeft. Deze tak is goed voor 21 procent van de omzetgroei ten opzichte van het eerste halfjaar van 2022. “Hoewel er economische uitdagingen in het verschiet liggen, zijn we goed gepositioneerd voor toekomstige groei. We zullen blijven investeren in groei om [onze] strategie te realiseren, voornamelijk in nieuwe winkels, marketing, mensen, technologie en inventaris”, aldus CEO Kenny Wilson in het verslag.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top