Ga naar hoofdinhoud

Omoda wil voorkomen dat een Chinees automerk Omoda naar Nederland komt

Binnenkort zullen er twee bedrijven met de naam Omoda actief zijn op de Nederlandse markt. In 2024 betreedt het Chinese automerk Omoda deze markt. Echter, de gelijknamige Zeeuwse modeketen is hier niet blij mee en heeft bezwaar aangetekend, zoals gemeld door een woordvoerder van Omoda aan Nu.nl.

Chery, de fabrikant van het Chinese automerk, ziet geen problemen in het co-bestaan van twee Omoda-merken op de Nederlandse markt. Het Zeeuwse Omoda daarentegen ervaart wel hinder en benoemt dat er sprake is van ‘oneigenlijk gebruik’ van het merk Omoda.

“Als Zeeuws familiebedrijf hebben we de afgelopen 23 jaar hard gewerkt om de merknaam Omoda op te bouwen. Hierdoor is het voor veel Nederlanders een herkenbare naam geworden,” meldt de woordvoerder aan Nu.nl.

Hoewel Omoda en Chery contact hebben gehad over de merknaam, heeft de Zeeuwse modeketen al geruime tijd geen reactie meer ontvangen. Dit heeft ertoe geleid dat Omoda maatregelen heeft genomen om de langdurig en zorgvuldig opgebouwde merknaam te beschermen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top