Ga naar hoofdinhoud

Nike ontwikkelt schoen voor verpleegkundigen en dokters

Nike heeft een schoen ontwikkeld voor dokters en verplegers. Dit is bedoeld om de fysiek veeleisende beroepen van desbetreffende zorgverleners te verlichten. De sneaker is met één hand aan te trekken, beschermd tegen vlekken en perfect voor lange dagen gezien de stevige hiel en soepele zool.

Uit het onderzoek van Nike bleek dat verplegers vaak een uurtje kunnen zitten op een dag en zo’n zes tot acht kilometers maken. Nike heeft samengewerkt met professionals uit Amerikaanse ziekenhuizen om zo de perfecte, eenvoudige schoen te ontwikkelen voor hun dagelijks gebruik.

 De schoen is gemaakt voor alle ziekenhuisomstandigheden. De rubberen buitenzool in combinatie met de flexibele tussenzool en stevige hiel maken dat de schoen aanvoelt als een zachte, knusse omhelzing. De sneaker heeft rekkers in plaats van veters, waardoor het aantrekken van de schoen vergemakkelijkt wordt. De afstotende buitenkant beschermt ten slotte perfect tegen vlekken.

Nike brengt verschillende edities van de sneaker uit, zes hiervan zijn ontworpen door patiënten van het kinderziekenhuis in Oregon. De opbrengst van deze zes ontwerpen gaat volledig naar het ziekenhuis. De schoenen zijn vanaf 7 december verkrijgbaar en de kostprijs is nog niet bekend.

Website merk: https://www.nike.com

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top